الملبن من الحلويات الخفيفة والجميلة اللي كلنا بنحبها وخاصة الأطفال
ايه رأيكم نعملها في البيت وعلى فكره طريقتها سهلة خالص
تعالوا نشوف الخطوات :
المقادير
- 2 كوب سكر
- 2 ملعقة نشاء كبيرة (كورن فلاور )
كوب ماء
- زرة ملح ليمون
- مكسرات جوز وبندق
- اى روائح
- ماء ورد او فانيليا
- الوان طبيعيه لو حبيتى تعمليه ملون
الطريقة
نضيف السكر للماء ونرفعه على النار واول مايدوب السكر فى الماء نضع ملح الليمون والنشاء بعد اذابته فى ملعقتين ماء
ونبتدى فى التقليب على نار هادية وده بياخد فترة او ل مانحس انه بقى سميك نضع الماءالورد او الفانيليا ونقلب ونغلق النار
نضع المكسرات طبعا تكون محمصة ومقشرة
نحضر طبق ونرشه بالنشاء مع سكر بودرة ونضع فيه الملبن
هانصب الخليط فى صنيه طويله بعد دهنها بزيت عديم الرائحه
اتركيها تبرد وبعدين ادخليها الثلاجه علشان يجمد
ممكن نضيف فستق او جوز
قطعيها مربعات او لو عندك اشكال قطاعات استخدميها على شكل قلوب او مكعبات
ونقطعه بعد مايبرد ويتماسك
وتقدم باردة أو يحتفظ بها في علبة مغلقة جيدا لحين الاستخدام مع وضع طبقة عازلة من ورق الزبدة او القصدير بين كل طبقة والثانية.
وبالف هنا وشفا