المقادير
كيلو بطاطس
2كوب لبن
نصف كيلو لحمه مفرومه
2بصله مبشورهم
فلفل اسمر
2معلقة بقسمات
2بيضه
2معلقه زيت اوسمن
الطريقه
تغسل البطاطس جيدا ونسلقها
بعد السلق اتركيها تبرد ثم انزعى عنها القشره الخارجيه
نضع معلقتين السمن فى اناء ثم نرفعه على النار ونضيف اليه البصل ونتركه على النار مع التقليب حتى يصفر لونه
نضيف اليه الحم المفروم مع اضافة الملح والفلفل الاسمر ونتركه على نار هادئه حتى تنضج
نهرس البطاطس المسلوقه هرس جيد ونضيف اليه اللبن مع التقليب حتى تتشرب البطاطس اللبن
وتاخذ شكل الكريمه
نحضر صنيه وندهنها بالسمن ويرش فوقها البقسمات فى جميع اجزاء الصنيه لعدم التصاق المكونات لو عندك صنيه تيفال يكون افضل
نفرد نصف عجينة البطاطس فى الصنيه
نضع عليها الحم المفروم
اضيفى الجزء الباقى من البطاطس ليغطى جميع اجزاء الصنيه
نخلط بيضه مع معلقه سمن مع التقليب حتى تتجانس ويوزع على الصنيه
ندخل الصنيه الفرن على نار متوسطه حوالى نصف ساعه
على فكره طعمها حلو اوى كمان كويسه فى العوزومات
لو حد جربها يقولى وخصوصا ام البنين لانها حتعجب البنين
وبالهنااااااااااااااا