منتدى السوق التجاري المفتوح
اهلا وسهلا بيك في منتدى زنارة
نتشرف بيك ويسعدنا انضمامك الى اعضاء المنتدى
منتدى السوق التجاري المفتوح
اهلا وسهلا بيك في منتدى زنارة
نتشرف بيك ويسعدنا انضمامك الى اعضاء المنتدى
منتدى السوق التجاري المفتوح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى اقتصادي تجاري متنوع
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولالصحف

 

 بسبوسة بالكاسترد

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أم البنين
عضو برونزي
عضو برونزي



عدد المساهمات : 19
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 22/02/2011

بسبوسة بالكاسترد Empty
مُساهمةموضوع: بسبوسة بالكاسترد   بسبوسة بالكاسترد I_icon_minitimeالخميس 10 مارس 2011 - 8:20

المكونات:
علبة قشطة
¾ كوب زيت
2 بيضة
¾ كوب سكر
¾ كوب سميد
¾ كوب جوز هند
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة أو ذرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر

مقادير الكسترد :
2 علبة قشطة
كوب حليب سائل
3/1 كوب سكر
3 ملاعق طعام كسترد
ذرة حبهان مطحون (اختياري)
كوب من الشربات البارد

طريقة التحضير:-
- يسخن الفرن على درجة حراره متوسطة.
- يخفق البيض مع الفانيليا ثم يضاف إليه الزيت والسكر ثم القشطة ثم السميد وجوز الهند.
- وفي الأخر يضاف إليه البيكنج بودر .
- تدهن صينية بايركس متوسطة الحجم بالزيت ثم يصب نصف المقدار ويدخل الفرن في الرف الأوسط لمدة ربع ساعه أو إلى أن تستوي وتتماسك البسبوسة.
- خلال ذلك يعمل الكسترد بخلط جميع المقادير ووضعه في إناء على نار متوسطة وتحريكه إلى أن يسخن الخليط ثم يترك جانباً.
- نخرج البسبوسة ثم نصب عليها الكسترد ونتركها دقائق إلى أن يتماسك الكسترد ثم يصب عليها باقي خليط البسبوسة ثم تدخل الفرن إلى أن تستوي ثم تحمر من أعلى.
- بعد خروجها من الفرن مباشرة تسقى بالشربات وتترك إلى أن تبرد ثم تقطع وتقدم .

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عبدالله
عضو برونزي
عضو برونزي



عدد المساهمات : 23
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/09/2010

بسبوسة بالكاسترد Empty
مُساهمةموضوع: رد: بسبوسة بالكاسترد   بسبوسة بالكاسترد I_icon_minitimeالخميس 10 مارس 2011 - 14:04

طريقه هايله بس يجب ان تتركى عجينه البسبوسه فتره بسيطه بعد خلط المكونات لان السميد بيحتاج وقت للتجانس مع المكونات وحتى تكون البسبوسه طريه
وتسلم ايديكى.........................ام عبدالله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم البنين
عضو برونزي
عضو برونزي



عدد المساهمات : 19
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 22/02/2011

بسبوسة بالكاسترد Empty
مُساهمةموضوع: رد: بسبوسة بالكاسترد   بسبوسة بالكاسترد I_icon_minitimeالأربعاء 16 مارس 2011 - 11:55

شكراً يا ام عبد الله على المعلومة فعلا المكونات بتحتاج فترة علشان السميد يدوب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مصطفى سلمان
عضو برونزي
عضو برونزي



عدد المساهمات : 13
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 08/11/2010

بسبوسة بالكاسترد Empty
مُساهمةموضوع: رد: بسبوسة بالكاسترد   بسبوسة بالكاسترد I_icon_minitimeالسبت 26 مارس 2011 - 19:39

الله ينور عليكم بس الطريقه مش كدا خالص انا اسف انا شيف حلوانى ليه 20 سنه واقدر افيدكم فى جميع الحلويات كلها غربى وشرقى وعشان كدا دى طريقه سهله للبسبوسه وطعمها جنان _ نص كيلو سميط خشن و200جرام سمنه حيوانى و100جرام جوز هند ومعلقه بكنج بودر و2علبه زبادى و60جرام دقيق فاخر 150 جرام كريمه شانتى ولبن حسب الطلب _تدهنى الصنيه بالطحينه اولا وتضعى خليط البسبوسه ولو حبيتى تضعى مكسرات او كستر زى متحبى قبل ان تدخل الفرن وسويها على نار عاليه اولا ثم بعد كدا هدى الفرن على نار متوسطه وبعد الانتهاء من التسويه تسقى بشربات خفيف بااااااااااااااااااااااااااااارد وبالهنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hady
عضو برونزي
عضو برونزي



عدد المساهمات : 16
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 10/02/2011

بسبوسة بالكاسترد Empty
مُساهمةموضوع: رد: بسبوسة بالكاسترد   بسبوسة بالكاسترد I_icon_minitimeالسبت 26 مارس 2011 - 22:46

تسلم ايدك يا شيف ياريت تقولى طريقه ناجحه لبلح الشام اصلى بحبه قوى ونفسى يصح معايا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم البنين
عضو برونزي
عضو برونزي



عدد المساهمات : 19
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 22/02/2011

بسبوسة بالكاسترد Empty
مُساهمةموضوع: رد: بسبوسة بالكاسترد   بسبوسة بالكاسترد I_icon_minitimeالإثنين 28 مارس 2011 - 8:57

تسلم ايدك يا شيف وشكراً على الطريقة الجديدة دي
ويا ريت تفيدنا من خبرتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مصطفى سلمان
عضو برونزي
عضو برونزي



عدد المساهمات : 13
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 08/11/2010

بسبوسة بالكاسترد Empty
مُساهمةموضوع: رد: بسبوسة بالكاسترد   بسبوسة بالكاسترد I_icon_minitimeالثلاثاء 29 مارس 2011 - 12:21

ربنا يبارك فيكم دى طريقه بلح الشام سهله وتقدر تعملوها فى البيت نص لتر مياة 100 جرام زيت 2 معلقه زبدة صفرة ومعلقه شاى سكر وشويه ملح اقل من ربع معلقه الشاى ونضعها على النار لحد متغلىوبمعلقه خشب او اى معلقه كبيرة نضيف مع التقليب 400 جرام دقيق ونهدى النار ونفضل نقلب لحد متكون عجينه ونسبها تبرد بعد كدا نضعها فى حاجه مدورة او طبق بلاستك ونضيف عليها 5 الى 6 بيضه ونفضل نقلب لحد ما العجينه تشرب البيض طبعا مع البيض بنضيف فانليه وبعد كدا بنضع العجينه فى كيس صب ال هوة بتاع الكريمه وتكون البلبله بتحته متوسطه (البلبله ال هيه الحديدة ال فى اخر الكيس وبتكون مشرشره) ونقطع فى طاصه الزيت البااااااااااااااااااارد وبعت منحس ان الطاصه اتملت نضعها على النار وتكون النار عاليه وبعد ما تاخد لون دهبى نهدى النار ونسبها لحد ما تستوى شويه وبعد كدا نكون مجهزين شرباط طبعا انتم عرفين الشربات نطلع الكميه كلها ونضعها فى الشربات ونصفيها فى مصفا وبالهانه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بسبوسة بالكاسترد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ماكينات تعبئة بسبوسة تصنيع شركه الهندسية ستيل
» ماكينات تعبئة بسبوسة تصنيع شركه الهندسية ستيل
» اسرع مكنة تعبئة وتغليف بسبوسة من الهندسية ستيل
»  ماكينة تعبئة بسبوسة اتوماتيك تصنيع شركه الهندسية ستيل
» ماكينات تعبئة بسبوسة بودر-كيك-كريم كراميل-كاستر -جيلي(الهندسية ستيل)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى السوق التجاري المفتوح  :: منتدى المرأة :: المطبخ-
انتقل الى: